Het begon allemaal 1,5 jaar geleden, de dag waarop ik mijn yogaschool JaJa Yoga opende in Franeker. Waar is al die tijd toch gebleven?

Die 1,5 jaar zijn voor mij echt voorbij gevlogen! Ik weet nog goed die allereerste week waarin alles begon. Wat was dat spannend zeg! Gedachten als: Komen er wel mensen? Wat als ze me niet leuk vinden? Ben ik wel goed genoeg? gingen allemaal door mijn hoofd. Ook al loopt de yogaschool nu fantastisch, de gedachten zijn er af en toe nog steeds hoor ;). Gelukkig weet ik als geen ander hoe ik er weer snel afstand van kan doen. Je bent tenslotte niet je gedachten en het overgrote deel van wat je denkt, is ook nog eens niet waar. Het stelt me altijd weer gerust.

Toen ik begon met de yogaschool, werkte ik er nog zo goed als fulltime naast in het basisonderwijs. Een half jaar later besloot ik toch maar om een dag minder te gaan werken. Weer een half jaar later gaf ik aan nog maar maximaal twee dagen te willen werken en op dit moment (weer een half jaar later) heb ik afstand gedaan van mijn baan in het basisonderwijs. Zo is de cirkel van 1,5 jaar weer rond. Lastige beslissing? Zeker, maar zoals je kunt lezen, rustig afgebouwd en de tijd was nu echt daar om het hoofdstuk onderwijs los te laten. Natuurlijk ga ik de fantastische school, de lieve kinderen en de beste collega’s ooit ontzettend missen.

Danielle Hiemstra Jaja Yoga

Tsjah, daar zit je dan in je eerste week waarin je zomaar twee dagen een soort van vrij bent. Al een tijdje had ik in gedachten iets te willen doen met bloggen, maar daar komen de bekende gedachten weer om de hoek kijken: Kan ik dat wel? Dat gaat toch helemaal niemand lezen? Wat nou als ik allemaal negatieve reacties krijg? De gedachten zijn er af en toe nog steeds, maar ik laat me er niet door afleiden en ga het gewoon weer proberen. Net zoals met die yogaschool 1,5 jaar geleden. Elke dag opnieuw ben ik dankbaar voor het feit dat ik toen die stap heb genomen. En wat ik verder met die vrije tijd ga doen? Genieten! Af en toe in de yogazaal gaan staan en denken: wooh, dit heb ik toch best leuk voor elkaar!

De onderwerpen die centraal staan op mijn blog, zullen voornamelijk met yoga (hoe kan het ook anders) te maken hebben.  Misschien vraag je je nu af wat mijn doel is met dit blog? In eerste instantie een stukje schrijfplezier voor mezelf. Ik ben van jongs af aan al gek op schrijven en in de brugklas wist ik het al zeker, ik ga later boeken schrijven! Dat dit iets anders is uitgepakt, mag duidelijk zijn ;). Daarnaast hoop ik natuurlijk ook jullie te mogen inspireren met de verhalen die ik ga schrijven. Dit was natuurlijk nog maar een introductie, maar er komt snel meer!

Blijf op de hoogte en volg JaJa Yoga op Facebook.

Live your dreams,

Danielle