Workshops

OUDER EN KIND YOGA 

Een uur bewust tijd maken voor elkaar, leuke en ontspannen oefeningen doen en ideeën opdoen voor thuis.
Yoga ervaring is niet nodig.

Wanneer: zondag 27 januari “Winter Wonderland”
Tijdstip: 10:30 – 11:30
Leeftijd: 3 t/m 9 jaar (andere leeftijden in overleg)
Kosten: €12,50,- per koppel en €17,50,- als je met twee kinderen komt

IMG_0054

YOGA NIDRA –  REBECCA V/D PLOEG

Rebecca heeft succesvol haar Yoga Nidra opleiding afgerond in Engeland. Zij zal 1x per maand een les Yoga Nidra gaan verzorgen bij JaJa Yoga op de vrijdagavond. Deze les gaat gewoon van je leskaart af. Heb je die niet of neem je iemand mee? Dan zijn de kosten tien euro voor een losse les.

En wat is Yoga Nidra nou precies?

Yoga Nidra is een vorm van diep ontspannende, transformerende meditatie waarbij je komt tot een bewuste diepe slaap. Je komt op deze manier in contact met de rust die altijd in jezelf aanwezig is. De vorm van Yoga Nidra die wordt gegeven is gebaseerd op het iRest protocol waarbij we alles verwelkomen wat je onderweg tegenkomt, emoties, gevoelens, gedachten zodat je hier ook beter mee om kunt gaan in je dagelijkse leven. De les is voor iedereen toegankelijk omdat deze liggend of zittend kan worden beoefend.

Data: Nieuwe data volgen
Tijd: 19:30 – 20:30
Kosten: €10,- of 1 les van je leskaart

HYPNOBIRTHING

HypnoBirthing is een complete zwangerschapscursus die je samen met je (geboorte)partner volgt. Tijdens deze positieve en praktische cursus leer je hoe je je kindje op een kalme, comfortabele en natuurlijke manier op de wereld kunt zetten. Met een combinatie van verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken leer je jezelf volkomen te ontspannen en alle angst en spanning los te laten.HB1 kopie

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat HypnoBirthing voor jou kan betekenen? Kijk dan snel op de website van Liefdevolle Geboorte.

Wanneer wordt de groepscursus gegeven?
De cursus vindt op de volgende data plaats van 19:00 tot 22:00.
Vrijdag 15 februari
Vrijdag 1 maart
Vrijdag 15 maart
Vrijdag 29 maart

Wat zijn de kosten?
De kosten voor een groepscursus bedragen € 290,-.

Deze bedragen zijn inclusief:

  • Intake
  • Het originele HypnoBirthing® boek (Engelstalig)
  • De Regenboog Ontspanning-mp3 (Nederlands)
  • Nederlandse cursusmap met lesmateriaal
  • Support voor, tijdens en na de cursus via mail of telefonisch
  • Koffie, thee, water, fruit en wat lekker

Voor meer informatie en/of opgave kun je terecht bij Nynke Brakelé. Zij zal de cursus verzorgen.
Je kunt een kijkje nemen op de website of Nynke benaderen via telefoon of mail.

06-36592239 – info@liefdevollegeboorte.nl

Magical Yin XL Special – Danielle (VOL)

Kom tot rust in de drukke decembermaand. Op vrijdagavond 7 december van 19:00 tot 21:00 vindt eenmalig deze heerlijke, extra lange Yin les plaats. Een les waarin we de houdingen langer aanhouden en waarin we steeds meer tot de stilte komen. Doordat de les twee uren duurt, is het effect van deze stilte nog dieper dan normaal. Je zult merken dat je steeds meer tot jezelf komt en tot rust komt. Iets wat we allemaal regelmatig nodig hebben, maar zeker zo richting de gezellige, maar vaak ook drukke feestdagen. En natuurlijk heeft deze les een extra hoog “candlelight” gehalte om de decembersfeer in de studio officieel te openen. Ontdek de magie van Yin en plan een heerlijke avond voor jezelf in!

*De les kost 2 lessen van je leskaart. Heb je deze niet of neem je iemand mee? Dan bedragen de kosten €20 euro voor deze workshop.

Restorative Yoga in concert – Irene Sportel (VOL)

***Irene_DSCF3314 kopie

Twee uur lang ontspannen, in restorative yoga houdingen, omringd door verstillend helend geluid? Irene neemt je tijdens deze workshop mee op reis naar binnen. In restorative yoga houdingen hoef je alleen maar te liggen en te zinken. Zo krijgt je lichaam de tijd zich te herstellen en kun je diep rusten. Stilte wordt afgewisseld met klanken van gitaar, handpan, andere instrumenten en Irene haar stem. Ze plonst in haar hart en stemt zich af op het moment en de groep.

Klanken, mantra’s, earth songs, allemaal om je dieper je hart in te begeleiden. Ook korte meditaties komen voorbij, welke je kunnen helpen om helemaal bij jezelf te blijven en te rusten in simpelweg ‘zijn’. Je ligt, sluit je ogen en laat de muziek en de stilte over je heen komen. Tijdens deze workshop hoef je niets. Alleen maar te zijn. Iedereen is welkom, er is geen ervaring nodig!

Irene is yogadocente, muzikante, therapeut en voormalig arts. Toen ze tegen de grenzen van Westerse geneeskunde aanliep, besloot ze haar hart te volgen en met een holistische blik gezondheid en geluk te benaderen. Als yogadocent geeft ze les bij De Nieuwe Yogaschool en Delight Yoga in Amsterdam. Ze organiseert yoga-en stilteretraites en concerten en bracht onlangs haar eerste EP ‘Sound of Life’ uit. Tevens geeft ze in Amsterdam prive therapeutische sessies waarbij ze gebruik maakt van een Tibetaans energetische wijze van heling. Voor meer informatie over haar werk, kijk op www.irenesportel.com

Een hele fijne workshop in de altijd drukke decembermaand. Wil jij alvast een bewuste pauze voor jezelf inlassen? Geef je dan snel op!

Wanneer: Zondag 9 december
Tijd: 15:00 – 17:00 (deuren open vanaf 14:30 voor thee en wat lekkers)
Kosten: €27,50 p.p.
Opgave: via info@jajayoga.nl

Slow Tea Ladies Special 

In samenwerking met Tineke Sijbesma van My Yoga Favourites, organiseren we op zondagmiddag 27 januari deze eerste editie van de Slow Tea Ladies Special. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees snel verder.

We starten deze middag met een heerlijke les Yin Yoga. Ons leven is tegenwoordig behoorlijk Yang georiënteerd en het wordt tijd om bewust meer Yin toe te laten. Deze Yin les bestaat voornamelijk uit liggende en zittende houdingen die we 3 tot 5 minuten aanhouden. Het is een meditatieve les met een rustgevend effect. We werken hier vooral op de diepere lagen in het lichaam, waaronder het bindweefsel. Dit zorgt onder andere voor meer souplesse en een betere energiestroom. Deze les wordt gegeven door Danielle zelf en heeft als thema “Slow Down”. We zullen ons vooral bezig houden met ontspannen, onthaasten en vertragen. Iets wat we allemaal regelmatig nodig hebben. Een les geschikt voor iedereen.

Na afloop van de 1,5 uur durende yogales, staat Tineke klaar met een heerlijke Slow Tea proeverij met natuurlijk ook de nodige hapjes. Tineke werkt met de thee van “Or Tea?”. Or Tea staat voor gezond, organisch, relaxerend en hip. Het zit namelijk verpakt in prachtige blikken en is ook leuk als cadeau. Voor jezelf of natuurlijk voor iemand anders. Hier kun je in ieder geval alle smaken proeven en genieten van je kopje thee in een gezellige, ontspannen sfeer.

De gezonde hapjes worden geleverd door Karma Organic Love, gespecialiseerd in Raw chocolate en suikervrije producten. Alles is biologisch, handgemaakt en vrij van geraffineerde suikers. Alle Karma hapjes zijn zo heerlijk en soms gewoon te mooi om op te eten.

We vinden het leuk om je deze middag te verwelkomen tijdens dit ultieme genietmoment. Samen of alleen. Met yoga ervaring of zonder. Als theeliefhebber of chocola. Iedereen is welkom op deze ontspannen, gezellige middag. Wacht alleen niet te lang met je opgave, want er is maar beperkt plaats.

Wanneer: Zondag 27 januari
Tijd: 14:30 – 17:00
Kosten: €22,50
Opgave: info@jajayoga.nl

Ayurveda, Yoga & Voeding – Level 2 – Irina Verwer Irina

Is de basiskennis van Ayurveda je duidelijk en verlang je naar meer? Dan is deze workshop geschikt voor jou! Zorg er wel voor dat je weet wat de verschillende dosha’s zijn en dat je weet welke verschillende elementen aanwezig zijn in vata, pitta en kapha. Natuurlijk kun je dit altijd voor jezelf nog even ophelderen. Tevens krijg je een week voor de workshop nog een korte samenvatting van me toegestuurd, zodat je goed voorbereid aan de workshop kunt beginnen.

In de workshop draait het op alle vlakken om verdieping. Je leert hoe yogahoudingen de verschillende dosha’s beïnvloeden, welke voeding het beste past bij veelvoorkomende klachten, hoe en waarom je een Ayurvedisch zelfzorg-ritueel kunt uitvoeren en welke kruiden je spijsverteringsvuur optimaal laten branden.
Bovendien ontdek je dat en ook hoe je de kennis uit de Ayurveda toe kunt passen op hectische werkdagen, tijdens lange reizen of wanneer je je in een emotionele achtbaan bevindt.

Je wordt door een serie yogahoudingen voor de dosha’s geleid en krijgt praktische adviezen mee, zodat je vol inspiratie nog beter voor jezelf kunt gaan zorgen!

Deze workshop is geschikt als je in het verleden ten minste één workshop bij Irina Verwer over Ayurveda gevolgd hebt of de basiskennis via iets/iemand anders geleerd hebt. Ook een zeer geschikte workshop voor yogadocenten of docenten in opleiding.

Irina Verwer is holistisch coach en yogadocente. Al ruim tien jaar geeft Irina les in binnen- en buitenland. Ze schrijft voor het Yoga Magazine, schreef de yogische kookboeken ‘Kopstand in de Keuken’ en ‘Met een Snufje Yoga’, leidt retreats, workshops en masterclasses en ze geeft online lessen bij Ekhart Yoga.
Irina volgde wereldwijd docentenopleidingen in uiteenlopende stijlen – van yin tot vinyasa, van anusara tot ashtanga. Ook rondde ze diverse coachingsopleidingen en Ayurvedische opleidingen af.
Sinds haar elfde verdiept Irina zich in alles wat er over voeding te leren valt. Ze leest alles wat los of vast zit over mythes en filosofie. Daarnaast verdiepte Irina zich uitgebreid in kruidenleer, leefritmes, yoga voor vrouwen en tantra.
In haar workshops mengt Irina al haar kennis tot een heerlijke yoga-soep. Ze vertelt verhalen, geeft leef- en voedingsadviezen, stemt de oefeningen af op de seizoenen – maar vooral leert ze je om nog beter voor jezelf te zorgen.
Over Irina kun je meer lezen op haar website: www.irinaverwer.com

Wanneer: Zondag 3 februari
Tijd: 13:30 – 16:00
Kosten: €35,-
Opgave: via info@jajayoga.nl