Workshops

OUDER EN KIND YOGA 

Een uur bewust tijd maken voor elkaar, leuke en ontspannen oefeningen doen en ideeën opdoen voor thuis.
Yoga ervaring is niet nodig.

Wanneer: nieuwe datum volgt
Tijdstip: 10:30 – 11:30
Leeftijd: 3 t/m 9 jaar (andere leeftijden in overleg)
Kosten: €12,50,- per koppel en €17,50,- als je met twee kinderen komt

IMG_0054

YOGA VOOR NEK, RUG EN SCHOUDERS –  REBECCA V/D PLOEG

Steeds meer mensen krijgen te maken met spanning in hun lichaam wat zich kan uitten in lichamelijke klachten zoals stijfheid en verhoogde spierspanning. We zitten steeds meer, hebben meer stress dan ooit en gebruiken steeds meer onze smartphone en computer wat een verkeerde houding in de hand werkt. Deze les is speciaal bedoeld voor iedereen die graag wil werken aan deze klachten. De les is gebaseerd op de principes vanuit de Critical Alignment Yoga. Dit is een vorm van yoga waarbij wordt uitgegaan dat het lichaam beweegt in ketens. Wanneer er spanning in het lichaam wordt opgebouwd door stress of een verkeerde houding kan het zijn dat deze ketens niet meer kunnen bewegen zoals ze bedoeld zijn. Door middel van tools zoals o.a. het ‘rolletje’ en ‘stripje’ kan spanning in het lichaam opgelost worden zodat je weer (pijn) vrij kunt bewegen. Het geeft je tevens inzicht in je eigen houding en hoe je dit in je dagelijks leven zou kunnen aanpassen.

Data: 12 april VOL
Tijd: 19:30 – 20:30
Kosten: €10,- of 1 les van je leskaart

Yin XL Lente Special – Danielle (VOL)

Ieder seizoen heeft zijn eigen karakter, ritme en tempo. De lente is een goede periode voor reiniging. Om ruimte te maken voor dat wat je wilt laten groeien. Een nieuw begin voor de natuur en een nieuw begin voor ons. We houden ons tijdens deze les bezig met Yin houdingen die aansluiten bij de lente. De les bestaat voornamelijk uit zittende en liggende houdingen die we 3 tot 5 minuten aanhouden. Het is een meditatieve vorm die een rustgevend effect heeft. We werken hier vooral op de diepere lagen in het lichaam, waaronder het bindweefsel. Dit zorgt onder andere voor meer souplesse en een betere energiestroom. Ook krijg je tips voor thuis gebaseerd op dit seizoen.

Vier de lente en voel je krachtig en opgefrist na afloop van deze heerlijk ochtend!

*De les kost 2 lessen van je leskaart. Heb je deze niet of neem je iemand mee? Dan bedragen de kosten €20 euro voor deze workshop.

Data: zaterdag 6 april
Tijd: 10:00 – 12:00
Kosten: €20,- of 2 lessen van je leskaart

Mooncycle Workshop – Irina Verwer DSCF0875

Alles verandert altijd. Om je heen, maar ook in je. Wanneer je een menstruatiecyclus hebt of had weet je dat als geen ander. Wil je leren hoe je te midden van alle veranderingen tijdens of na je cyclus het beste voor jezelf kunt zorgen? Dan is dit de perfecte workshop voor je.

Tijdens de Mooncycle Workshop leer je je te verbinden met je lijf en je cyclus. Je leert welke yogahoudingen helpen tegen buikkrampen en welke ademoefening je het beste kunt oefenen als je last van opvliegers hebt.

Na afloop van deze workshop weet je welke voeding en kruiden het beste bij de verschillende fasen van je cyclus en, als je die hebt, bij je klachten passen.
Er is ruimte om al je vragen te stellen over je cyclus, over zwanger worden, over de overgang en over het voorkomen of verhelpen van menstruatieklachten, zoals PMS, buikkrampen of onregelmatige cycli. Ook word je tijdens de Mooncycle Workshop door een serie yogahoudingen geleid en krijg je volop praktische tips, zodat je vol inspiratie de yogastudio verlaat.

Irina Verwer is holistisch coach en yogadocente. Al ruim tien jaar geeft Irina les in binnen- en buitenland. Ze schrijft voor het Yoga Magazine, schreef de yogische kookboeken ‘Kopstand in de Keuken’ en ‘Met een Snufje Yoga’, leidt retreats, workshops en masterclasses en ze geeft online lessen bij Ekhart Yoga. Irina volgde wereldwijd docentenopleidingen in uiteenlopende stijlen – van yin tot vinyasa, van anusara tot ashtanga. Ook rondde ze diverse coachingsopleidingen en Ayurvedische opleidingen af. Sinds haar elfde verdiept Irina zich in alles wat er over voeding te leren valt. Ze leest alles wat los of vast zit over mythes en filosofie. Daarnaast verdiepte Irina zich uitgebreid in kruidenleer, leefritmes, yoga voor vrouwen en tantra. In haar workshops mengt Irina al haar kennis tot een heerlijke yoga-soep. Ze vertelt verhalen, geeft leef- en voedingsadviezen, stemt de oefeningen af op de seizoenen – maar vooral leert ze je om nog beter voor jezelf te zorgen.

Over Irina kun je meer lezen op haar website: www.irinaverwer.com.

Wanneer: Zondag 26 mei
Tijd: 13:30 – 16:00
Kosten: €35,- p.p.
Opgave: via info@jajayoga.nl