Workshops

OUDER EN KIND YOGA 

Een uur bewust tijd maken voor elkaar, leuke en ontspannen oefeningen doen en ideeën opdoen voor thuis.
Yoga ervaring is niet nodig.

Wanneer: zondag 31 maart “Op de boerderij” – Lente les
Tijdstip: 10:30 – 11:30
Leeftijd: 3 t/m 9 jaar (andere leeftijden in overleg)
Kosten: €12,50,- per koppel en €17,50,- als je met twee kinderen komt

IMG_0054

YOGA VOOR NEK, RUG EN SCHOUDERS –  REBECCA V/D PLOEG

Steeds meer mensen krijgen te maken met spanning in hun lichaam wat zich kan uitten in lichamelijke klachten zoals stijfheid en verhoogde spierspanning. We zitten steeds meer, hebben meer stress dan ooit en gebruiken steeds meer onze smartphone en computer wat een verkeerde houding in de hand werkt. Deze les is speciaal bedoeld voor iedereen die graag wil werken aan deze klachten. De les is gebaseerd op de principes vanuit de Critical Alignment Yoga. Dit is een vorm van yoga waarbij wordt uitgegaan dat het lichaam beweegt in ketens. Wanneer er spanning in het lichaam wordt opgebouwd door stress of een verkeerde houding kan het zijn dat deze ketens niet meer kunnen bewegen zoals ze bedoeld zijn. Door middel van tools zoals o.a. het ‘rolletje’ en ‘stripje’ kan spanning in het lichaam opgelost worden zodat je weer (pijn) vrij kunt bewegen. Het geeft je tevens inzicht in je eigen houding en hoe je dit in je dagelijks leven zou kunnen aanpassen.

Data: 1 februari (VOL) 8 maart (VOL)
Tijd: 19:30 – 20:30
Kosten: €10,- of 1 les van je leskaart

 Dans je mooi – Annalies Muurling 

“Als je danst lacht je hart en zingt je ziel”

Ervaar de helende kracht van dans tijdens deze heerlijke danssessie. Een waardevol moment voor jezelf. Het doel van deze dansworkshop is het bewust maken van je diepste verlangens en de positieve kracht in jezelf. Dans werkt namelijk direct in op je gevoel, terwijl we juist vaak in ons denken zitten. Door middel van beweging, dans, muziek en meditatie kom je (weer) dichterbij jouw gevoel en jouw verlangens. Je hoeft hier niet voor te kunnen dansen, het gaat om het in beweging zijn. Dansen verandert de blik op je leven!

“Muziek kan je raken en in beweging zetten,
alles begint met voelen en het maken van die eerste stap.
Welk ritme je wilt volgen maakt niet uit,
als je altijd maar volgt: het ritme van je HART.”

Annalies werkt vanuit haar hart, met liefde en respect voor jou. In 2016 heeft ze de opleiding tot docent danstherapie succesvol afgerond bij het Artez- Conservatorium in Enschede. Sindsdien geeft zij vol passie vooral dansworkshops in haar eigen studio in Harlingen en af en toe ook op externe locatie. Ze kijkt er naar uit haar passie met jullie te mogen delen.

Kom jij de helende kracht van dans ervaren?

Data: vrijdag 15 maart
Tijd: 19:00 – 21:00
Kosten: €25,-
Opgave: via info@jajayoga.nl
Let op: Deze workshop vindt plaats in niet al te grote groepen, dus geef je meteen op, zodat je verzekerd bent van een plekje!

 

 dancer-1489686_1920

 

 

 

 

 

 

Yin XL Lente Special – Danielle 

Ieder seizoen heeft zijn eigen karakter, ritme en tempo. De lente is een goede periode voor reiniging. Om ruimte te maken voor dat wat je wilt laten groeien. Een nieuw begin voor de natuur en een nieuw begin voor ons. We houden ons tijdens deze les bezig met Yin houdingen die aansluiten bij de lente. De les bestaat voornamelijk uit zittende en liggende houdingen die we 3 tot 5 minuten aanhouden. Het is een meditatieve vorm die een rustgevend effect heeft. We werken hier vooral op de diepere lagen in het lichaam, waaronder het bindweefsel. Dit zorgt onder andere voor meer souplesse en een betere energiestroom. Ook krijg je tips voor thuis gebaseerd op dit seizoen.

Vier de lente en voel je krachtig en opgefrist na afloop van deze heerlijk ochtend!

*De les kost 2 lessen van je leskaart. Heb je deze niet of neem je iemand mee? Dan bedragen de kosten €20 euro voor deze workshop.

Data: zaterdag 6 april
Tijd: 10:00 – 12:00
Kosten: €20,- of 2 lessen van je leskaart

Meditation & Healing Concert “Sound of Spring” – Irene Sportel  (Nog 2 plekjes!)

***Irene_DSCF3314 kopie

Na in december een workshop te hebben gegeven bij Jaja Yoga, staat Irene te trappelen om weer langs te komen aan het begin van de lente.

Dit keer met een meditatie concert! Een reis door verschillende Tibetaanse meditaties, op de golven van geluid. Thema’s als compassie en vergeving passeren de revue. Je kunt zitten of ontspannen liggen (ondersteund door props), je ogen sluiten en je mee laten voeren op de klanken. Op reis naar binnen, naar je hart.

Stilte wordt afgewisseld met klanken van gitaar, handpan, andere instrumenten en Irene haar stem. Ze plonst in haar hart en stemt zich af op het moment en de groep.

Klanken, mantra’s, earth songs, allemaal om je dieper je hart in te begeleiden. Tijdens deze workshop hoef je niets. Alleen maar te zijn, de ervaring over je heen te laten komen. Iedereen is welkom, er is geen ervaring nodig!

Irene is yogadocente, muzikante, therapeut en voormalig arts. Toen ze tegen de grenzen van Westerse geneeskunde aanliep, besloot ze haar hart te volgen en met een holistische blik gezondheid en geluk te benaderen. Als yogadocent geeft ze les bij De Nieuwe Yogaschool en Delight Yoga in Amsterdam. Ze organiseert yoga-en stilteretraites en concerten en bracht onlangs haar eerste EP ‘Sound of Life’ uit. Tevens geeft ze in Amsterdam prive therapeutische sessies waarbij ze gebruik maakt van een Tibetaans energetische wijze van heling. Voor meer informatie over haar werk, kijk op www.irenesportel.com

Wanneer: Zondag 31 maart
Tijd: 15:00 – 17:00 (deuren open vanaf 14:30 voor thee en wat lekkers)
Kosten: €27,50 p.p.
Opgave: via info@jajayoga.nl