Onderwijs

Naast yogadocent ben ik ook een aantal jaar leerkracht in het basisonderwijs geweest.
Ik ben in het bezit van twee onderwijsdiploma’s (PABO en docent Nederlands) en weet dus hoe het Nederlandse onderwijssysteem er momenteel uitziet. Er wordt steeds meer van kinderen verwacht en kinderen krijgen op zeer jonge leeftijd al met stress te maken. Mede daarom is het juist zo belangrijk dat ook scholen in aanraking gaan komen met kinderyoga & meditatie. Yoga & meditatie zou een mooie aanvulling zijn op het lesprogramma en diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben de positieve effecten hiervan al aangetoond. Het brengt bijvoorbeeld meer rust in de groep en versterkt het groepsgevoel. Kinderen leren beter ontspannen, vergroten hun zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren en de resultaten nemen toe.

Wat kan ik hierin betekenen voor het onderwijs?
Dat kan alle kanten op. Zo kan ik een kennismakingsles kinderyoga & meditatie verzorgen of de lessen een langere periode aanbieden.
Ook kun je verder denken en dan wellicht bij de leerkrachten terecht komen. Hoe mooi zou het zijn als de eigen leerkracht handreikingen krijgt om in zijn eigen groep met kinderyoga & meditatie aan de slag te gaan? Je kunt hierbij denken aan een of meerdere teamscholingen. Ook kan het leuk zijn om bijvoorbeeld een les kinderyoga te volgen als teamuitje of een les volledig gericht op meditatie en mindfulness. Zo kunnen de leerkrachten ook zelf ondergaan wat het met je doet.

Zoals u hierboven leest, zijn er genoeg mogelijkheden. Wanneer u geïnteresseerd bent, kunnen we in een persoonlijk gesprek samen de wensen en mogelijkheden bespreken voor uw school en een passend aanbod maken binnen het budget van uw school.

Ook is er een aanbod op maat te verzorgen voor de peuterschool, BSO/NSA, kinderopvang en voortgezet onderwijs.

Wilt u meer informatie of een offerte op maat? Dan kunt u altijd vrijblijvend telefonisch contact opnemen of een reactie achterlaten via het contactformulier op de website.