Power/Vinyasa Yoga

Power Yoga is oorspronkelijk afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga. Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga. De houdingen worden in een serie uitgevoerd en met elkaar verbonden door adem en beweging. Hierdoor ontstaat een “flow”. Je bereikt ontspanning door inspanning. Power Yoga maakt je niet alleen fysiek sterker, maar ook geestelijk. Wel blijft het Yoga, dus ook in deze les kom je facetten van rust en meditatie tegen.

Power Yoga verlegt je grenzen, het is een fysieke uitdaging. In principe kan iedereen deelnemen aan de Power Yoga, omdat er opties zijn om de houdingen aan te passen. Zo kun  je de les meedoen op je eigen niveau en ervaren waar je eigen grenzen en mogelijkheden liggen.

Yin Yang Yoga

In deze yogales worden actieve, dynamische houdingen (Yang), afgewisseld met verstillende, meditatieve houdingen (Yin). De bewegingen uit de Yang Yoga zijn met name gericht op de spieren en het ontwikkelen van een krachtiger lichaam. De houdingen uit de Yin Yoga zijn gericht op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten. Doordat je de Yin houdingen iets langer aanhoudt (2 tot 5 min) kom je meer in contact met jezelf. Door deze twee vormen van yoga te mengen, ontstaat er een fijne balans tussen lichaam en geest.

Deze les biedt veel afwisseling en is geschikt voor alle niveaus.

Relax Yoga

Een rustige yogales waarin ontspanning voorop staat. De houdingen worden in een lager tempo uitgevoerd, zodat in iedere houding de maximale ontspanning kan worden opgezocht. Heerlijk om weer terug bij jezelf te komen en de stilte en rust toe te laten. We mengen in deze les houdingen uit de Hatha Yoga, Yin Yoga en Restorative Yoga en vullen dit aan met ademhalingsoefeningen, meditatie en mindfulness.

Deze les is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een moment van rust in de drukte van alledag. Ook als je het niveau van de andere yogalessen te hoog vindt, is dit een goede keus. Relax Yoga wordt ook aangeraden wanneer je ademhalingsproblemen hebt, slecht slaapt, fysieke of mentale klachten hebt of al wat ouder bent. Ook wanneer je zwanger bent, kun je goed aan deze les deelnemen.

Yin Yoga

Ons leven is tegenwoordig erg Yang georiënteerd en het is de hoogste tijd om wat meer Yin toe te laten. De Yin Yoga les bestaat voornamelijk uit zittende en liggende houdingen die we 2 tot 5 minuten aanhouden. Het is een meditatieve vorm die een rustgevend effect heeft. We richten ons hier op de diepere lagen in het lichaam die voorbij de spieren gaan, waaronder het bindweefsel (fascia) en de gewrichten. Dit zorgt er voor dat je op den duur meer soepelheid ontwikkelt en ook de meridianen (energiebanen) in het lichaam stimuleert. Hoewel Yin Yoga een rustige vorm van Yoga is, kan het toch een intense les zijn, aangezien je langer in de houdingen blijft. De stilte die Yin Yoga je op den duur kan brengen is een van de mooiste voordelen. Het is ook heel goed om Yin Yoga te beoefenen naast een meer actievere vorm van beweging/yoga.

Yin Yoga met een vleugje Yang

Zie bovenstaande beschrijving Yin Yoga. Het enige verschil is dat we de laatste 10/15 minuten van de les iets intensiever gaan bewegen om lekker energiek de deur uit te gaan.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een vorm van diep ontspannende, transformerende meditatie waarbij je komt tot een bewuste diepe slaap. Je komt op deze manier in contact met de rust die altijd in jezelf aanwezig is. De vorm van Yoga Nidra die wordt gegeven is gebaseerd op het iRest protocol waarbij we alles verwelkomen wat je onderweg tegenkomt, emoties, gevoelens, gedachten zodat je hier ook beter mee om kunt gaan in je dagelijkse leven. De les is voor iedereen toegankelijk omdat deze liggend of zittend kan worden beoefend.

Zwangerschapsyoga

Een fijne, ontspannende yogales voor tijdens de zwangerschap. We houden ons hier o.a. bezig met yogahoudingen die fijn zijn tijdens de zwangerschap, speciale ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en oefeningen voor de bekkenbodem. Deze les bereid je voor op de zwangerschap en de geboorte van de baby. Het helpt je meer ontspannen en in contact te zijn met jezelf en met de baby.

De zwangerschapsyoga wordt aangeboden in blokjes van vijf lessen van ieder 75 minuten. Ieder kwartaal wordt er een “cursus” ingepland en je kunt zelf kiezen wanneer je deze gaat volgen. In principe is tussen de 20 en 38 weken gebruikelijk. De kosten voor de cursus bedragen 55 euro.

De volgende cursus vindt plaats op de volgende woensdagen van 17:30 tot 18:45.
Woensdag 28 augustus, 4 september, 11 september, 18 september en 25 september.

Kinderyoga (vanaf 5 t/m 10 jaar)

Kinderyoga is spelen met yoga, je concentratie verbeteren, wegdromen in je eigen wereld, jezelf mogen zijn, leren hoe je jezelf kunt ontspannen en vooral een uur lang plezier maken. De kinderyoga les heeft vaak een thema. Ze gaan bijvoorbeeld op avontuur naar de zee, volgen het verhaal en beelden hierbij houdingen uit. De houdingen hebben in de kinderyoga de namen van dieren. Aan het eind van het avontuur rusten ze uit en krijgen ze de tijd om even lekker weg te dromen. Naast het op avontuur gaan, wordt er ook aandacht besteed aan meditatie, visualisatie, massage, spelvormen, creatieve opdrachten en samenwerken met elkaar. Kom gewoon een keertje proberen, kinderyoga is geschikt voor iedereen!

De kinderyoga lessen worden tegenwoordig gegeven door juf Jantien van Flora Yoga & meer. Hier kun je meer informatie vinden en/of je kind aanmelden.

Privélessen

Een les speciaal op maat gemaakt naar jouw wensen en behoeften. Tijdens een individuele sessie is er meer tijd en ruimte om gerichte vragen te beantwoorden en hier aan te werken. Neem bij belangstelling en/of vragen gerust contact op.

 

Praktische tips:

– Kom op tijd, wees minimaal vijf minuten voor aanvang van de les aanwezig in de ruimte.
– Kom bij voorkeur niet met een volle maag naar de yoga.
– Gebruik tijdens de yoga geen zware parfum e.d.
– Mobiele telefoons graag uit of op stil.
– Als je last hebt van blessures of een houding voelt niet goed, benoem dit altijd bij de docent. Ook wanneer je zwanger bent, is het van belang dit te melden.
– Trek iets aan waar je makkelijk in kunt bewegen.
– Neem iets warms mee voor de eindontspanning, dekentjes zijn aanwezig.
– Matjes zijn aanwezig, maar als je vaker yoga komt doen, is het om hygiënische redenen prettiger om een eigen matje aan te schaffen.

De matjes die verkrijgbaar zijn bij JaJa Yoga kosten 23,50 inclusief draagkoord.