Voor velen staat de zomervakantie voor de deur. Of je nou in het vliegtuig zit, lekker op het strand ligt of gewoon thuis bent, het is vaak een geschikte tijd om te genieten van een goed boek. Daarom deel ik graag een vijftal inspirerende boeken met je.

Het zijn voor mij boeken die stuk voor stuk een bijdrage hebben geleverd aan waar ik nu sta in mijn leven. Ik hoop dat ze voor jou net zo van betekenis kunnen zijn.

De alchemist – Paulo Coelho
De alchemist is een magische fabel, met de wijsheid van een klassiek sprookje. Je wordt meegenomen in het levensverhaal van de jonge schaapsherder Santiago. Hij neemt je mee in zijn reis over de wereld en ontmoet allerlei mensen die hem helpen dichter bij zichzelf en zijn schat te komen. Hij ontmoet onder andere de alchemist in Egypte die over grote spirituele wijsheid beschikt. Hij adviseert de jongen: ’Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren. Waar je hart is, is ook je schat.’

De adem van het leven – Max Strom
In De adem van het leven laat Max Strom zien hoe we met meer innerlijke rust in het leven kunnen staan. Door eerst naar onszelf te kijken, naar ons verleden, begrijpen we het heden beter en krijgen we meer grip op onze huidige levenssituatie. Dit boek bevat een filosofie voor het leven, zelfonderzoek, yoga, ademoefeningen en meditatie. Het is een prachtige gids, die je leert hoe je krachtig in het leven kunt staan.

De geheimen van meditatie – davidji
Meditatiegoeroe davidji laat je in dit boek kennismaken met verschillende meditatietechnieken. Hij deelt zijn persoonlijke ervaringen en laat zien hoe meditatie op een toegankelijke wijze geïntegreerd kan worden in het dagelijkse leven, zodat je steeds toegang hebt tot je eigen innerlijke rustpunt. *Nee, ik ben de hoofdletter in zijn naam niet vergeten. De kleine letter in zijn naam is een teken van nederigheid.

De moed van imperfectie – Brené Brown
Laat gaan wie je denkt te moeten zijn. Brené Brown moedigt op een eerlijke, warme en grappige manier de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als levensstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie, en creativiteit de ruimte te geven. De moed van imperfectie gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg.’

12 goeroes 13 ongelukken – Johan Noorloos
Johan is in dit boek op zoek naar wie hij is en tegelijkertijd bang om te zijn wie hij is. Zijn zoektocht brengt hem bij verschillende ‘goeroes’ die hem allemaal inspireren en adviezen geven. Ze helpen hem allemaal een stapje verder, maar stellen hem toch ook weer teleur. Uiteindelijk blijkt dat het hem veel meer oplevert om de antwoorden in zichzelf te vinden. Een hartveroverend en inspirerend verhaal over de zoektocht naar de zin van het leven, liefde en het ware geluk.

Ik wens je alvast veel leesplezier en natuurlijk een mooie zomer! Ohw ja, er passen best nog een aantal boeken bij in mijn koffer, dus heb jij nog een inspirerende boekentip, laat het me weten!

Blijf op de hoogte en volg JaJa Yoga op Facebook of Instagram.