JaJa Yoga

JaJa Yoga is een kleinschalige yogaschool die sinds 2014 gevestigd is op een prachtig plekje aan de gracht in het centrum van Franeker. Hier kun je komen ervaren wat yoga is en wat yoga voor jou kan betekenen. Er worden verschillende lessen aangeboden, voor jong en oud. Je kunt hier dus rustig op zoek gaan naar een yogastijl die bij jou past.

De drempel bij JaJa Yoga is laag en het doel is om de lessen toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen. Er hangt een fijne, ontspannen sfeer in de yogaschool en je zult je al snel welkom voelen. Het is een fijne plek om tot jezelf te komen en tijd voor jezelf te nemen.

De maatschappij wordt steeds drukker en er wordt steeds meer van ons verwacht. Mede hierdoor zie je dat Yoga steeds populairder wordt. Er gaan steeds meer mensen op zoek naar een rustpunt in de drukte van alledag. Lijkt het jou ook wat om Yoga te komen doen? Twijfel niet langer, maar kom langs voor twee proeflessen en ontdek wat yoga voor jou kan betekenen.

Danielle Hiemstra

Mijn naam is Danielle en ik ben zowel yogadocent als eigenaar van JaJa Yoga. De meeste lessen die je hier kunt volgen, zullen door mij gegeven worden. Ik ben in 2010 voor het eerst in aanraking gekomen met Yoga en sindsdien is het niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik beoefen niet alleen maar Yoga op de mat, het gaat veel verder dan dat en is een echte manier van leven geworden. In september 2014 heb ik de deuren geopend van JaJa Yoga op het Noord in Franeker. Elke dag opnieuw ben ik dankbaar dat ik mijn passie met jullie mag delen. 

Opleidingen:
2012-2013 Yoga Teacher Training Vinyasa (200 uur) bij Johan Noorloos, Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger in Amsterdam.
2013 Kinderyoga opleiding bij Helen Purperhart in Almere.
2015 Bijscholing zwangerschapsyoga bij Timsa Yoga in Rotterdam
2015 Yin Yoga Teacher Training (50 uur) bij Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger in Amsterdam.
2015-2016 Yin Yoga, Anatomie en Chakra Studies (200 uur) bij Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger in Amsterdam.
2017 Verdiepingsstudie Yoga (100 uur) bij Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger in Amsterdam.
2017 Yin Yoga & Buddhist Mindfulness (30 uur) bij Sarah Powers in Amsterdam.
2019 Yin Yang Training Organen & Meridianen (150 uur) bij David Lurey en Mirjam Wagner in Palma de Mallorca.

Naast de bovenstaande opleidingen laat ik me regelmatig inspireren door het volgen van workshops/masterclasses. Ik ben een persoon die zich graag blijft ontwikkelen en nooit is uitgeleerd. Daarnaast is het allemaal ook nog eens veel te leuk! Mede hierdoor zullen mijn lessen nooit hetzelfde zijn. Het houdt me creatief en brengt me steeds meer bij mijn eigen unieke manier van Yoga geven.

Ik wil graag mensen inspireren en mijn steentje bijdragen aan een mooiere wereld.
Ik hoop binnenkort mijn ervaringen en enthousiasme met je te mogen delen.

Namaste.

Rebecca v/d Ploeg

Toen JaJa Yoga is gestart in september 2014 ben ik begonnen met het volgen van lessen bij Danielle. Vanwege klachten aan mijn schouder leek yoga mij een goede manier om de klachten te helpen verminderen. Nooit had ik gedacht dat yoga me zoveel meer zou brengen dan alleen het fysieke aspect. Ik ervaar meer rust in mijn hoofd en het helpt me om beter om te gaan met de obstakels die je kunt tegenkomen in het dagelijkse leven. Het is inmiddels een ware passie geworden die ik graag met je wil delen!

Rebecca geeft les op maandagavond.  Daarnaast is ze vaste invaldocent.

Opleidingen:
2016-2017 Hatha Flow Yoga Teacher Training (200 uur) bij Esther Ekhart in Spanje
2017 Therapeutic Wisdom TT (24 uur) bij Doug Keller in Utrecht
2017 iRest Yoga Nidra Training Level 1 (33 uur) bij James Reeves in Oxford
2018 Yin Yoga, Anatomie en Chakra Studies (100 uur) bij Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger in Portugal
2018 Critical Alignment Yoga Basis (40 uur) bij Gert van Leeuwen in Amsterdam

Rutger Feitsma

Mijn eerste kennismaking met yoga was in het najaar van 2014. Ik volgde een Mindfulness Cursus waarin yoga een piepklein onderdeel vormde. Direct had ik door dat ik juist met yoga ‘iets’ meer moest gaan doen, want de innerlijke rust die ik vond door het beoefenen van yoga was heerlijk, maar hoe? Na een eerste oriëntatie op internet zag ik lichtelijk gefrustreerd door de bomen het bos niet meer. Wat een aanbod aan verschillende yogastijlen en docenten. Deze frustratie deelde ik in de cursus en 1 van mijn mede cursisten gaf aan dat er in Franeker net een yoga-studio was geopend. Na de eerste proefles was het voor mij duidelijk dat JaJa Yoga voor mij de juiste plek was om ‘iets’ met yoga te gaan doen. Na 2,5 jaar Yin Yang lessen en diverse workshops gevolgd te hebben ben ik mede door manier waarop Daniëlle haar yoga beleving uitdraagt zo enthousiast geworden over yoga dat ik de Vinyasa Teacher Training ben gaan volgen in het najaar van 2017. Deze heb ik in april 2018 afgerond.

Naast de fysieke voordelen van het beoefenen van yoga is met name de innerlijke rust die ik door yoga ervaar het gene wat ik graag wil delen in mijn lessen. Yoga is fun en door het gewoon te doen en te voelen voor iedereen toegankelijk.

IMG_6349

Rutger geeft les op maandagochtend en is daarnaast invaldocent.

Opleiding:
Vinyasa Teacher Training (200 uur) bij De Nieuwe Yoga School van Johan Noorloos.